Over Van Eekhout

Van Eekhout Consulting is een training en adviesbureau dat zich richt op het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het bureau is in staat een breed scala aan diensten vanaf advisering tot en met realisatie aan haar klanten aan te bieden.

Met training en advisering biedt Van Eekhout Consulting een compleet dienstenpakket. Daarbij wordt vooral gebruik gemaakt van de beproefde en doelmatige methode Lean en Six Sigma.

Van Eekhout Consulting staat voor meer dan 35 jaar ervaring met vraagstukken en oplossingen voor bedrijfsprocessen in productieondernemingen, distributieondernemingen, in de zorgsector en bij overheidsorganisaties.

Visie

De mate waarin een onderneming in staat is winstgevend tegemoet te komen aan de wensen van de klant, is bepalend voor het succes van een onderneming.
De realiteit is dat de kosten van een gemiddeld presterende onderneming 35% hoger liggen dan de best presterende ondernemingen in een sector. Daarnaast voldoen het aanbod en de leveringen van deze ondernemingen lang niet altijd aan de wensen van de klant.

Door globalisering neemt de druk op kosten en leverprestaties alleen maar toe. Ondernemingen in vrijwel iedere marktsector zullen de toegenomen druk moeten beantwoorden door producten en processen ingrijpend te verbeteren en zo mogelijk te groeien, zonder wendbaarheid te verliezen.

Van Eekhout Consulting helpt ondernemingen bij het verbeteren en vernieuwen van bedrijfsprocessen. Daarbij worden Lean Six Sigma programma’s ontwikkeld en begeleid. Flexibiliteit, open communicatie en efficiency zijn sleutelbegrippen in onze aanpak. Onze projecten kenmerken zich door maatwerk en mensgerichtheid.

Quotes

“Lean is niet een nieuw programma, maar een nieuwe manier van denken, zijn en bovenal doen. Door te ordenen en te structureren kan een onderneming met Lean al snel flinke stappen maken”

“Six Sigma is al meer dan 30 jaar de nummer 1 verbetermethodiek in de wereld en zal dat nog lange tijd blijven, zolang de methode resultaten levert.“

“Omdat grondig onderzoek tijd en geld kost, vertrouwen ondernemers vaak liever op hun intuïtie. Met Six Sigma worden resultaten behaald door grondige data-analyse te combineren met intuïtie. De data-analyse blijkt meestal onontbeerlijk”

“In de nabije toekomst zullen de beste methodieken aan Six Sigma worden toegevoegd. Daarnaast zal de methode steeds verder aangepast worden voor gebruik in sectoren als financiële dienstverlening en gezondheidszorg. “

“Ieder proces kan op een perfecte manier worden uitgevoerd. Hoever een onderneming hiervan verwijderd is, is maatgevend voor de verspilling in een onderneming (de verborgen fabriek). ”


error: Content is protected !!